Top 5: Best paarden wiki’s

Iedereen heeft het wel eens, je zag vanmiddag wat en je vraagt je toch wel echt af wat het was. Thuis schiet je al snel tussen je boeken door maar je kunt het niet vinden, dus dan google je het maar… Of, jij gaat naar een speciale encyclopedie voor paarden!

Vandaag gaan wij samen met jullie opzoek naar de 5 beste encyclopedisch om je paarden zaken op te zoeken.

Op nummer 5:

http://paardenencyclopedie.blogspot.nl/

Op dit oude blog kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om dingen te weten over de verschillende paarden rassen, wij hebben veel rassen gezien waar wij nog nooit van hadden gehoord ondanks dat wij toch een vrij uitgebreide rassen kennis hebben.  Helaas komen er sinds April 2009 al geen berichten meer op dit blog. Gelukkig kun je in het menu balk aan de rechterkant alle rassen zien. Dus mocht je iets willen weten over een bepaald ras kun je gewoon op de naam van het ras klikken en dan krijg je een lijst van alle artikelen die ooit over dit ras zijn geschreven. Je moet geen enorme lappen tekst verwachten maar een goeie beeldgeving van het ras binnen ongeveer 300 woorden.

Op nummer 4:

http://www.paardenliefhebber.info/

Toen wij op deze website kwamen kregen we gelijk een geheel menu voor me waar allemaal kopjes stonden waarop je kon drukken om informatie te krijgen, dachten wij. Als je op een kopje drukt krijg je nog meer kopjes waar informatie onder staat die bij dat kopje hoort.  Maar om een of andere vage rede kunnen wij niet overal op klikken. De informatie die we konden vinden was goed uitgelegd en vrij uitgebreid.Wij wisten niet zeker of we deze website in onze top 5 wou hebben. De informatie was goed, maar we konden niet alles bekijken wat er op de website stond, maar misschien lag dit aan mijn computer en kunnen jullie wel alles bekijken wat jullie zoeken!

Op nummer 3:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Paard_%28dier%29

Jep, Wikipedia! Ondanks dat de site over 1001 dingen gaat kun je er ook veel paarden informatie op vinden, zelfs iets meer dan gewone basis informatie. Je kunt over veel rassen, onderwerpen in de sport en ziekte iets vinden, en staat dat van jou er niet bij? Dan kun je eventueel zelf een pagina aanmaken.

Het fijne aan wikipedia is dat je over heel veel dingen iets kunt vinden soms iets uitgebreider en soms wat minder, maar er zijn weinig dingen waarover je niks kunt vinden, en Wikipedia is ook (nog) reclame vrij! Het vervelende aan wikipedia is dat je niet met 100% zekerheid kunt zeggen of alles wat erop staat waar is, maar dat is wel met meer informatie op internet, maar in wikipedia kan in principe iedereen een account aanmaken en een pagina  aanmaken of aanpassen.

Op nummer 2:

http://www.penny.nl/bieb/

Oké, misschien niet echt de eerste site waar je aan denkt als je opzoek bent naar paarden informatie, maar geloof me in de Penny bieb staat ontzettend veel informatie over een heleboel rassen tot hoe je een zadel moet schoonmaken. Van de regels bij een dressuurwedstrijd tot aan hoe je een touwhalster moet knopen.

Er valt heel veel te lezen, ze hebben uitgebreide pagina’s met duidelijke afbeeldingen over heel veel paarden onderwerpen. Misschien niet allemaal maar voor vrij basic dingen kunt je prima terecht in de Penny bieb, je kunt de Penny bieb gewoon gratis gebruiken en je kunt je onderwerp zoeken via de zoekfunctie of via het alfabetische register.

En op nummer 1:

http://www.bokt.nl/wiki/Hoofdpagina

En met stipt op een de bokt-wiki!

Op de bokt wiki kun je werkelijk alles vinden, over de meest rare aandoeningen tot dat ene springpaard. In de wiki staan oneindig veel onderwerpen. Het leuke is dat je op de voorpagina eerst altijd een foto van de week krijgt, dit gaat steeds over iets anders en elke week valt er bij die foto weer een interessant artikel te lezen. Ook heb je op de voorpagina:

*klik*
Als je op Artikelen op alfabet drukt krijg je een enorme lijst van alle artikelen die er in de bokt wiki staan op alfabetische volgorde. Als je op nieuwe artikelen drukt krijg je een lijst van alle artikelen van nieuw naar oud.
En mocht je net als ons ook gewoon elke dag iets nieuws willen leren over paarden kun je op Random artikel klikken hiermee kom je op een willekeurige pagina met een artikel, elke keer weer wat anders leren!
Ook staan op de voorpagina elke dag weer een paar leuke weetjes.
En natuurlijk 10 categorieën waarmee je jezelf kunt helpen om te zoeken wat je wilt.
En als kers op de taart kun je ook nog helpen aan de Bokt Wiki! Weet je veel over een onderwerp dat er nog niet is in de Wiki (moeilijk!) Dan kun je via een link op de voorpagina helpen, of heb je duidelijke foto’s over een onderwerp ook die kun je dan insturen.
Waar kijken jullie altijd als jullie iets moeten weten over paarden?
Wij kijken meestal eerst in onze paarden boeken door (artikel idee?) Maar als we echt niks hebben kunnen vinden gaan we meestal gewoon naar een van de volgende website’s!
Liefs, Izabelle en Denise
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s