Horspiration: Scheer ideeën

Rond oktober is het “scheer-seizoen” officieel van start, rond deze tijd van het jaar worden er een heleboel paarden geschoren. Soms helemaal kaal, soms een jacht patroon en andere mensen maken er een heel kunstwerk van! En dat is waar we ons vandaag op gaan concentreren ik laat jullie 30 van mijn favorieten ideeën zien, en ik hoop dat jullie wat inspiratie opdoen! 🙂

Er zijn vele manieren om je paard te scheren, om te weten welke model jij op je paard gaat toepassen is het eerst belangrijk om een paar dingen na te gaan.

Waarom laat ik mijn paard scheren? Is het omdat hij door zijn vreselijk dikke wintervacht het te heet gaat krijgen? Of omdat hij het veel te warm krijgt met rijden? Of omdat jij het gewoon veel gemakkelijker vind.

Ga eventueel in overleg met een ervaren persoon om na te gaan wat het best is voor jouw paard, en welke opties het fijnst zijn.

Mocht je nu weten hoe je je paard wil gaan scheren kan het leuke beginnen! Namelijk ga je voor een simpel model of maak ik het net iets interessanter! Hierboven vind je de meest voorkomende figuren.             Een hartje, sterretje of playboy bunny op de kont zijn vrij simpele figuurtjes maar maken je geschoren paard net wat interessanter!

Fan van Apple? Of heb je liever dat je paard net als Katy Perry haar tatoeage een barcode heeft? Heb je toevallig een Facebook pagina die over je paard gaat, dan krijg je vast meer likes door dit geweldig figuurtje!

Op dit plaatje kun je ook goed het verschil zien van je paard helemaal scheren, een figuurtje overlaten of alleen een figuurtje uitscheren.

Ik als enorme fan van de Harry Potter boeken vond deze wel heel gaaf! Wat je namelijk op de billen van dit paard ziet is het Deathly Hallows teken, het word inmiddels zelfs een beetje gebruikt als het logo van Harry Potter!

Als je geen fan van Harry Potter bent kun je ook het logo van jouw favorieten serie of film op je paard laten scheren. Maar je kunt nog veel verder denken dan logo’s van TV, wat dacht je van het logo van je favorieten mode merk of je kunt je paard ook laten rondlopen met het logo van je eigen bedrijf op zijn bips!

We hebben het nu steeds over welk figuurtje leuk is voor op de billen van je paard, want dit is duidelijk de meest favorieten plek.

Zoals bijvoorbeeld de naam van je paard, of een sneeuwvlokje dat leuk past bij het thema van de winter, dus voor de herfst zijn blaadjes weer heel leuk. En zijn er toevallig ruiters die internationaal rijden? Want dan zou de leeuw van Nederland natuurlijk helemaal te gek zijn! In principe kun je alles wel op de vacht van je paard zetten, ben je dol op muziek, dan is die G-sleutel heel leuk.

Zoals al eerder gezegd is er een groot verschil tussen het scheren van je paard en het alleen uitscheren of knippen van een figuurtje. Wil of mag je je paard niet scheren dan kun je ook gewoon een figuurtje laten uitscheren (moeilijk!) of knippen met een nagelschaartje bijvoorbeeld, dan heb je eigenlijk precies het zelfde resultaat als een figuurtje overlaten maar dan zo dat je de vacht van je paard spaart!

Mocht je niet je hele paard willen scheren en er een patroon in over laten (zie afbeelding 1) dan kun je zelfs daarmee je pony een heel gaaf figuur geven!

Als je alleen de benen van je paard wil scheren (of andersom) is dit ontwerp super gaaf, jullie zien hier namelijk de skyline van New York!

Of met dit panter patroon! Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van dierenpatroon kleren, maar op je paard staat het echt helemaal te gek!

Als je er over nadenkt kun je nog veel meer dieren printen op je paard scheren, giraffe, zebra..

…Of allebei!

Met dit supergave patroon heb je echt een paard van de jungle op stal staan, en omdat je maar weinig vacht van het paard eraf hebt geschoren zal je paard een minder warme deken op hoeven!

Het is tegenwoordig best in om tijdens een fotoshoot veren in de manen van je paard te hangen en met verf je pony helemaal in indianenstijl te versieren, maar met het scheren van zo’n patroon in je pony zal je veel sneller klaar zijn!

Deze pony loopt er wel heel bijzonder bij! Door het skelet van je paard als patroon te scheren, kun je de beweging van het skelet van je paard heel goed bekijken, wat reuze interessant is.

En anders is dit patroon ook perfect voor een spooktocht! :’)

Nee, jullie zien geen misvormd paard, dit is namelijk een kameel, maar uitzonderingen zijn toegestaan. :’)

Kijk alleen heel even naar het prachtige scheerwerk op die kameel, als er iemand is die mijn pony zo kan scheren… wauw!

Deze ontzettend schattige pony komt uit Amerika, en dat kun je maar al te goed zien. Mocht je fan zijn van Amerika is dit natuurlijk een must have voor op je pony.

Dit model is echt een favoriet van mij, maak van je paard een pegasus door een vleugel patroon over te laten op zijn vacht. En aangezien de vleugel van zo’n pegasus best groot is houd het je paard ook weer net wat warmer.

Dit matje op de achterhand van dit paard laat me op een of andere manier heel erg denken aan de middel eeuwen, het is niet heel ingewikkeld maar ziet er wel weer net wat leuker uit als een simpel streepje.

Zo dit onderwerp ook, het lijkt een beetje op de muur van een kasteel, of op lego blokjes, hahaha. dus hier zie je maar weer, simpel maar toch net iets interessanter als een normaal geschoren pony.

Nog eentje, en deze vind ik wel heel leuk, het is net of de restjes vacht naar onder druppelen en dat geeft een heel leuk effect. Maar als je het wat beter bekijkt zou dit net zo goed een boom kunnen zijn waar blaadjes vanaf vallen.

Het puzzel paard!

Door steeds maar een blokje eruit te scheren krijg je dit puzzel effect. Dit lijkt me dus ideaal met een bont paard. Maak van elke vlek van je paard een puzzelstukje en die dan bijvoorbeeld alleen de witter vlekken bij je paard scheren en op de rest de vacht overhouden.

Ondanks dat ik denk dat dit paard loopt in een clownskostuum vind ik het echt een kust werk  hoe ze allemaal verschillen patronen hebben gebruikt om er daadwerkelijk een soort kostuum van te maken.

En dit  is hoe Vivaldi er dit jaar (denk ik) bij gaat lopen. Ik ben nog erg aan het twijfelen maar ik vind het idee van sterretjes over zijn hele lichaam heel goed bij hem passen.

En mocht je dan toch je hele paard kaal willen scheren dan kun je uiteindelijk toch nog bij de staart een klein hartje overlaten.

Ik hoop dat jullie wat inspiratie op hebben kunnen doen, de vrouw die veel van deze kunstwerken heeft geschoren kun je liken op haar Facebook-pagina.

Liefs, Izabelle & Denise

Advertenties

Een gedachte over “Horspiration: Scheer ideeën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s