Petitie tegen paardenbeul!

Je hebt het vast wel ergens een keer gelezen, in de krant op facebook of in het nieuws. Overal hoor je verhalen over een paardenbeul actief (voornamelijk) in Nederland, België en Duitsland.

Al 3 jaar lang worden er op verschillende plekken meldingen gemaakt over paarden (voornamelijk merries) die met een (scherp) voorwerp worden verwond, sommige hebben het zelfs niet overleefd. Lees verder om te weten hoe je kunt helpen!

Die zaak is al een aantal jaren open maar politie heeft nog steeds geen enkel idee wie de beul(en) kunnen zijn. De provincies waar de beul(en) het meest actief zijn, zijn Utrecht en Limburg. De politie  meldt paarden s’nachts het best op stal te doen, en halsters af te laten. Er zijn al veel te veel slachtoffers van deze acties, merries lopen steekwonden op aan de geslachtsdelen, een paard op pensioen wordt op zijn hoofd verminkt en bij een veulen wordt de hele rug opgesneden. Waar de acties vandaan komen weet niemand.

Maar een ding lijkt ons duidelijk: Het moet stoppen!

Lisette de Waard van GAIA heeft daarom bedacht een petitie te maken ‘Wij eisen prioriteit voor opsporen van paardenbeulen in Belgie en Nederland’, De petitie is al over de 6000 keer getekend, maar als je naar gaat met meer dan 750.000 ruiter in Nederland en België moet dit veel meer kunnen zijn!

Ik krijg rillingen over mijn rug bij het zien van deze foto. De gemaskerde jongen man is tot minstens 4 keer toe bij een paardenhouder in Limburg langs geweest, 3 dagen na het maken van deze foto is er een paard bij die houder misbruikt. Met zijn masker op en Adidas broek aan heeft hij verschillende pogingen gedaan de stal binnen te komen. Was hij werkelijk de gene die het uiteindelijk ook is gelukt? En is hij (een van) de paardenbeul(en) die actief is in de buurt?

Ik wordt ziek bij het lezen van de berichten die om duiken, en ik denk dat ik niet de enige ben. Wij zouden het heel fijn vinden als iedereen de petitie zou willen tekenen om een klein handje mee te willen helpen, en je ogen goed open te houden en verdachte dingen te melden bij de politie.

Teken de petitie hier!

Liefs, Izabelle en Denise

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s