★ 3 Tips voor langere manen! ★

Iedereen wil altijd wel graag een pony met mooie lange manen.
Maar de ene pony schuurt heel erg en bij de ander wil het maar niet lang worden..
Hoe zorg je er nu dus voor dat de manen lang worden? In dit artikel
geef ik jullie 3 tips wat voor mij en Evy het beste werkt!

Tip 1!

Was de manen 1 keer goed, doe dit wel wanneer het lekker warm weer
is. Doe je dit als het koud weer is, heb je kans dat je pony ziek word.
Of als het echt moet maak het dan zo goed mogelijk droog en doe er daarna
een dikke warme deken omheen. Wat uiteraard wel door kan luchten!
Als de manen nu nog niet goed schoon zijn, bijvoorbeeld bij Evy want die heeft deels witte manen. Was ze dan nog een keer. Hiervoor gebruik is gewone paardenshampoo. Die ik heb ruikt lekker en werkt ook nog eens goed!
(naam van de shampoo is Equipe shampoo). Door deze shampoo kun je de manen goed doorkammen en trek je dus minder haren uit.

Tip 2!

Gebruik anti klit spray! Door de anti klit spray gaan de manen mooi glazen, worden ze ontklit en zijn ze dus makkelijk  doorkambaar. Je kunt de anti klit spray uiteraard ook zelf maken, dit vind je in een van onze artikelen terug! Dit is voordelig en werkt heel goed. Ook kun je de anti klit spray kopen in de winkel. En ook daar heb ik een fles van, zelf gebruik ik Equistar bij Evy. De manen zijn door de Equistar heeeeeeeeel zacht geworden, heel goed doorkambaar en mooi glimmend geworden. Let wel op dat je dit niet doet voordat je knotjes gaat maken bij je paard. Dan kunnen de elastiekjes er gemakkelijk uit glijden en heb je zo meteen geen knotjes meer over :’). Je zou ook anti klit in kunnen spuiten nadat je je pony gewassen hebt. Als de manen dan nog nat zijn, is het nog makkelijker om door te kammen.

equistar

Tip 3!

Vlecht de manen van je pony, doordat je de manen vlecht vallen er minder haren uit. Doordat er minder haren uitvallen blijven de manen mooi dik. Of worden ze dik. Voor paarden met manen eczeem zou je (als je dit zelf wilt natuurlijk) ook de manen kunnen afknippen, doordat je ze afknipt kun je de huid goed behandelen en krijgt je paard weer een ‘schone’ huid. Als je dan elke keer dit bijhoud door te gaan vlechten gaan de manen steeds langer groeien en je zult er een flinke bos manen voor terug krijgen! Je hebt hier wel wat geduld voor nodig, maar ach! De tijd gaat ook weer zo voorbij! Als je paard maar een beetje last heeft van zomer eczeem zou ik ze niet helemaal af gaan knippen. Dan kun je het ook nog wel zo behandelen door ze te wassen en weer in te spuiten met anti klit spray en vervolgens weer te gaan vlechten. Het is ook niet nodig om de vlechten er elke dag uit te halen, maar zo om de 2 á 3 dagen is het wel verstandig om ze zachtjes door te borstelen. Doe je dit ruw vallen er alleen maar meer haren uit. Soms kunnen de manen ook wel eens afbreken als je ze vlecht. Dan kun je beter of hele losse vlechten doen, of helemaal geen vlechten. Ook is het dan verstandig om de manen van je pony goed te behandelen zodat ze wat minder ruw worden en dus minder snel gaan afbreken. Dit zou je met de equistar kunnen doen. De vlechten zorgen er eigenlijk voor dat de manen geen klitten kunnen krijgen en dus gewoon door kunnen groeien zonder dat er al te veel haren uit vallen.

Nog 1 laatste kleine tip is dat als je paard de goede vitamines binnen krijgt en er ook genoeg van binnen krijgt, dan gaan de manen meestal ook sneller groeien.

Ik hoop dat jullie pony’s en paarden binnen de kortste keren allemaal dikke en lange manen hebben! hahah 😀

Liefs,

Denise & Izabelle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s