★DIY Frontriem maken!★

Nu we weer richting het warme weer gaan, wat eigenlijk niet te zien is nu. Is het altijd handig om een vliegenfrontriem te hebben voor je paard of pony. Maar waarom kopen als je het ook zelf kunt maken?
Lees dus nu snel verder hoe jij je eigen vliegenfrontriem maakt!


In de zomer hebben veel paarden last van vliegen en dazen. Daarom is het altijd fijn om iets tegen de vliegen en dazen te hebben. Een vliegenfrontriem is een van de dingen die ertegen helpen dat je paard minder last heeft van die stomme vliegende zoemende beestjes.

Stap 1:
Als allereerst zorg je dat je een stukje leer of stof hebt. Denk bijvoorbeeld aan een hengsel van een oude tas of een riem. Ook heb je schoenveters of stukjes touw nodig. Daarnaast heb je ook nog klittenband, een schaar en een liniaal nodig.
1

Stap 2:
Maak nu het stukje leer of de riem op maat. Evy heeft een frontstuk van 36 cm. Die is van ‘oor tot oor’ gemeten. Zorg ervoor dat je aan beide kanten nog zo’n 4 cm bijtelt omdat dit dubbel word geslagen.
3

Stap 3:
Doe het klittenband op het stukje leer. Ik heb klittenband die van de achterkant plakt maar er is ook klittenband dat je er zelf nog op moet naaien of plakken. Doe dit wel met sterke lijm!
4

Stap 4:
Nadat je dit hebt gedaan prik je gaatjes in het leer. Hierdoor gaan dalijk de veters. Dit kun je doen met een schaar of een spijker en een hamer. Dit kun je zelf afmeten bijvoorbeeld 1 cm tussen alle gaatjes. Maar je kunt dit ook een beetje op gevoel doen. Ik deed het op gevoel. Zorg wel dat je de gaatjes vanuit de achterkant van de vliegenfrontriem maakt. Dan zie je de gaatjes wat minder en dat ziet er mooier uit. Ook word dadelijk de klittenband zo vast gemaakt dat je de vouw niet ziet.
5

Stap 5:
Vervolgens ga je de veters erdoorheen halen. Het maakt niet uit hoe je ze erdoorheen haalt. Zorg wel dat je niet meteen de veters op maat knipt want door de knoopjes die je erin maakt word het altijd nog wat korter.
6

Nu is je vliegenfrontriem klaar! Ik hoop dat jij en je paard er veel plezier van hebben! 😀

Liefs,
Denise & Izabelle

Advertenties
Geplaatst in DIY

3 gedachtes over “★DIY Frontriem maken!★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s