★5 tips om je paard mooi op de foto te krijgen!★

Een paar posts geleden kon je lezen hoe een dagelijkse fotoshoot met Vivaldi eruit zag.Dat hij niet makkelijk is om mooi op de foto te krijgen leek mij inmiddels wel duidelijk maar van tijd tot tijd wil het ook lukken hem er wél mooi op te krijgen! Vandaag deel ik mijn tips hoe je een niet fotogeniek aangelegd paard er toch als een Hollands Next Top Model winnaar op kan laten staan!

1. Planning

Ten eerste is een planning heel belangrijk. Wat voor shoot wil je? Wil je een thema shoot, waar wil je de shoot houden(strand, heide, duinen?) , hoe laat (zonsondergang, donker, klaar lichte dag?) welk weer wil je hebben (regen, sneeuw, mist of zon?) en hoe moet je paard eruit zien (tuig, ingevlochten, showtuig?). En wil jij ook op de foto met je paard, dan zul je een fotograaf moeten inhuren of je vriendin/vriend/zus/ouders heel lief aan moeten kijken.

2. Poses

Hoe wil je dat je paard erop moet komen te staan? Bedenk dat ook van te voren, wil je ook wat actie foto’s schieten zorg dan (zeker als je op vreemd terrein bent) dat je van te voren alles even afzet. Je kunt je paard uit een heleboel verschillende hoeken op de foto zetten, maak er een paar van zijn hoofd maar ook een paar van zijn hele lichaam, een stand foto dus.

Oortjes naar voren!

Iets wat bij Vivaldi echt niet meevalt. Wanneer de oren van je paard naar voren staan is de foto (vind ik) vaak helemaal af! Sommige paarden hebben uit zichzelf vaak de oortjes lief naar voren staan, zo heeft Vivaldi ze uit zichzelf vaak “neutraal” staan. :’)

Om de oren van je paard naar voren te krijgen kun je een boel dingen proberen. Je kunt net als ik als een hopeloze gek op en neer springen en zwaaien en je pony roepen,  of je kunt bijvoorbeeld een paraplu of ander ongebruikelijk voorwerp meenemen. Je moet je paard natuurlijk niet de stuipen op het lijf jagen, maar een beetje nieuwsgierig maken. Zo kent Vivaldi een paraplu goed van schriktraining en kan ik hem ermee op alle plekken aanraken, en toch houd hij altijd zijn oortjes naar voren op het moment dat hij een paraplu ziet. Is je paard heel bom proef en zal zelfs vuurwerk hem niet laten opkijken (Ik zou het niet proberen :’) ) dan kun je nog altijd hinnik geluidjes downloaden op  bijvoorbeeld je telefoon, paarden kijken hier áltijd van op… Houd er wel rekening mee dat ze een aantal keren zullenterug hinniken…

4. Verzorging

een goed verzorgt paard staat nou eenmaal leuker op de foto dan een paard dat dat niet is. Speciaal voor jullie een voorbeeldje opgezocht waarbij Vivaldi er nou niet bepaald op en top uit ziet. Hij heeft nog een oranje neusje van de wortelen en zijn bles staat nog alle kanten op van zijn halster. Een paar kleine details zoals wat glitterspray door de manen, wat hoefvet op zijn hoefjes en een leuk tuigje had al heel wat kunnen schelen!

5. Fotoshop!

Je pony dunner maken, een bruiner kleurtje geven en dikkere lippen zal hem waarschijnlijk niet mooier maken. Maar met fotoshop kun je toch een heleboel andere dingen aan ja foto verbeteren. Zo kun je eventueel draadjes en hekjes wegwerken. Of zoals hierboven een black foto maken. Nou is deze al van een tijdje terug en lukt het inmiddels vaak toch wel al een stukjes beter maar het leuke aan deze foto is dat er veel meer aan bewerkt is dan alleen een black foto van gemaakt hebben. Zo had Vivaldi op de originele foto zijn ogen dicht, zijn linker oor naar achteren en had hij tonnen vieze vlekjes op zijn neus. Zo kun je maar weer zien dat er een boel aan een ‘lelijke’ foto gedaan kan worden.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad.

Liefs, Izabelle & Denise

Advertenties

Een gedachte over “★5 tips om je paard mooi op de foto te krijgen!★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s