★Trensbitten #2★

Op vervolg van het artikel van gisteren een 2e artikel vandaag! Dit keer over
de bustrens, kneveltrens en de hangende trenzen.
Enkele bitten worden niet heel vaak gebruikt, de ander word weer vaker gebruikt!Als allereerst begin ik met de bustrens. Een bustrens is een wat dikker bit. Dat loopt van het midden waar het dun is naar de zijkanten waar het een stuk dikker is. Dit zorgt ervoor dat de hoeken van de mond van het paard niet snel kunnen beschadigen. Het voelt dus veel fijner in de mond aan dan een dunner bit. Ook dit bit kun je verkeerd gebruiken door er bijvoorbeeld veel te hard aan te trekken. Omdat dit bit heel zacht in de mond is en gewoon een heel eenvoudig bit is, word dit bit het meest gebruikt.

Een kneveltrens is een bit met 2 stangetjes aan de zijkant erbij. Dit zorgt ervoor dat de druk op de wang nog beter verdeeld word dan bij een D trens. Het bit word dan ook vaker gebruikt bij het springen omdat jij je paard dan beter rond kunt sturen dus scherpere wendingen kan maken. Ook kun je bij dit bit moeilijker het bit door de mond trekken. Wat juist beter is! Dit bit is dus ook heel wat zachter in de mond omdat je dan niet heel veel druk kan geven in de mondhoeken. Ook ligt het bit stabiel en rustig in de mond.

Hangende trensbitten zijn gewoon bitten maar hebben een extra ringetje aan de bitring zitten. Dit zorgt ervoor dat het bit meer in de mond gaat hangen. Je hebt dan bitring-kleinstaafje-nog een ringetje. Aan die ringetjes zitten de bakstukken. En aan de grotere bitringen daar zitten dan de teugels aan. Het nadeel van dit bit is dat hij heel erg tegen het gehemelte aan ligt en dat kan erg veel pijn doen voor het paard. Nog een nadeel is dat het bit vast ligt in de mond en het paard dus nauwelijks zijn tong kan verplaatsen.

Liefs, Denise & Izabelle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s