★12 Dingen die je kunt doen naast rijden!★

Onze site komt nu over 16 dagen online, spannend! Zoals ik al zij gaat de site over alles wat je kunt doen met een paard naast rijden. Vandaag laat ik jullie dan ook 12 dingen zien die je kunt doen met je paard naast rijden en alles met een voorbeeld foto! Veel van deze onderwerpen zullen we bespreken op de website. Kijk snel verder en ontdek wat jij met je te kleine, zieke of als afwisseling met je paard kunt doen!

1. Vrijheidsdressuur

Verrassend… Vrijheidsdressuur is al heel erg beoefend en word steeds populairder, en dat omdat het ook ontzettend leuk is! Binnenkort zul je alles op het onze site kunnen gaan lezen!

2. Paarden Voetbal

Wist je dat Denise en ik een keer samen een heuse voetbal wedstrijd hebben gehad helemaal in het rozen;

3. Horse Agility

Ken je al die hondjes die parcours springen tijdens honden wedstrijden? Dat kun je ook prima met een paard doen. Door de tunnel, over de bug dan slalommen en als ‘finishing touch’ springen door de hoepel!

4. Schriktraining

Knijp je paard er regelmatig tussenuit? Dan is er niks beters dan een schriktraining! Je kunt denken aan paraplu’s, zeiltjes, een rookmachine, ballonnen, slingers of zelfs rotjes voor de hardcore training. Het is de bedoeling je paard overal rustig langs te laten gaan en hem gewennig stellen aan deze enge objecten.

5. Grondwerk

Is alles wat je doet met je paard van af de grond dan eigenlijk niet grondwerk? Niet helemaal, maar grondwerk is wel een heel ruim begrip. Als je rond wandelt in alle gangen en alle kanten op en her en der een pasje achteruit is het eigenlijk al een soort grondwerk, maar ook Parelli en andere valt onder grondwerk. Voor ieder wat wilds!

6. Mennen

Ik denk na rijden toch wel het meest beoefende met paarden. Enkel span, Tweespan, Vierspan of het record 60-span! Je kunt zelf beslissen met hoeveel paarden en wat je doet je kunt dressuurmatig mennen, marathon mennen of recreatief. Bijna het zelfde als normaal rijden en tegelijk zó anders.

7. Vrijspringen

Wauw…… Noodsprong :’)

Op springen na (zou wel kunnen maar niet zo handig) kun je dus alles doen met mennen, maar als het talent van jou paard toch echt daar ligt kun je toch gaan springen, vrijspringen! Je legt een hindernis, of een heel parcours, klaar en laat je paard er rustig over heen springen. Je kunt zelf mee rennen (en als je te veel energie hebt ook mee springen) of je paard met een lange zweep over de hindernissen lijden.

8. Natural Dressage

Naast het springen zonder ruiter bestaat dressuuren zonder ruiter ook. Ik ben er zelf al enige tijd mee bezig met Vivaldi. Hij kan al nageefelijk lopen. Ik kan hem door de hele wei laten lopen op commando (van me af,  naar me toe) wijken in stap en galopswissel van de rechter naar linker galop! Natural dressage zegt het eigenlijk al een beetje het is de bedoeling om dit tuigloos te doen en met druk te werken.

9. Lange Lijnen

Om nog dichter bij het rijden te komen kun je er ook gewoon langs stappen. Ook we als lange lijnen bekend is het ‘rijden’ van je paard zonder er echt op te zitten.  De stuur en rem commando’s zijn precies het zelfde en je kunt zelfs normaal rijtuig gebruiken (pfiew zijn al die dekjes toch niet om weg te gooien nu ik niet meer op Vivaldi rijd :’) ) en je lijnen dan door de beugels halen. Hiermee kun je ook aan de slag met springen, als je snel kunt rennen.

10. Wandelen

Iets wat ik mezelf en Vivaldi heb beloofd veel meer te gaan doen deze zomer. Zodra het mooier weer is wil ik regelmatig weer lekker in het bos gaan wandelen en dan een picknick houden bij het beekje.  Ik heb de meest geweldige omgeving in ons bos. Duinen, riviertje, strandje, heide en zelfs een afgelegen buiten bak waar ik Vivaldi even in los kan laten. Met wandelen in het bos of andere omgeving doe je je paard zeker plezier en het is ook nog super leuk om te doen ook. Als je ook wat wil draven met je paard kun je hem ook aan de hand nemen en op de fiets gaan.

11. Longeren

Jaaaah longeer power! Ik longeer Vivaldi regelmatig. Door je paard in alle gangen rondjes te laten lopen om je heen te laten loop aan een langen lijn geef je je paard makkelijk beweging. Je kunt eventueel ook 1 lijnen gebruiken, dan spreek je van longeren aan de dubbelen lijnen. Ook dit kun je doen met al je tuig.

12. Fotoshoot!

Als je een camera hebt, of zelfs een telefoon is genoeg tegenwoordig kun je je paard een helemaal van top tot hoef in orde maken en een hele fotoshoot houden! Je pony helemaal vertroetelen is gewoon het belangrijkst ook als je je paard wél rijd is het toch leuk om hem van tijd tot tijd helemaal te verzorgen!

Ik hoop dat jullie er wat aan hadden!

Liefs, Izabelle & Denise

Advertenties

2 gedachtes over “★12 Dingen die je kunt doen naast rijden!★

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s