★ DIY: 3x slobber recept! ★

Ziet er lekker uit toch? *kuchkuch*                                                                                        Vandaag laat ik jullie 3 recepten zien voor een goed gelukte slobber! Ik zal de recepten heel gevarieerd houden, de een is op basis van fruit en groente (dus veel suikers), de andere is juist heel sober en een ander heel basic recept. Kijk snel verder!

Fruit Slobber

Nodig:
★ Een pot appelmoes
★ Sinaasappel
★ 2 Appelsap
★ 2 wortelen
★ 2 peren

Snij de appelen en wortelen in kleine stukjes en doe deze in een mixer of maak ze klein met een mixstaaf. De appelen en wortelen hoeven niet tot moes gemaakt worden en mogen nog best brokjes en stukjes tussen zitten.

De peren moet je opwarmen in de magnetron of in een pannetje met water tot je ze makkelijk zou kunnen prakken met een vork; doe dit niet. Doe dit samen met de appelmoes en je peren en wortelen ‘soepje’ in een emmer. Knijp hier je sinaasappelen over uit en roer het dan flink door elkaar. Als je peren zacht genoeg zijn zullen ze vanzelf met de moes meemengen, als dit niet gebeurd kun je een beetje warm water toevoegen.

Sobere Slobber

Nodig:                                                                                                                                                                      ★ Een handje gras                                                                                                                   ★ Luzerne                                                                                                                                 ★ Warm water                                                                                                                         ★ Een plukje hooi

Snijd het hooi en gras in hele kleine stukjes, tot dat je mini stukjes van +- 0,5 cm hebt, voeg hier ongeveer 3 handjes luzerne bij en maak het tot een slobber met warm water. Tadaaa klaar! Deze slobber is heel sober en prima geschikt voor suikergevoelige paarden.

Simpele Slobber

★ Zemelen                                                                                                                                ★ Een handje Havermout                                                                                   ★Eventueel kleine stukjes fruit

Breng de zemelen aan de kook in een pannetje water en laat dit langzaam warm worden. Laat de zemelen voor ongeveer 30 minuutjes op het vuur staan, zorg dat het vuur laag staat anders brand je keuken af :’)

Na 30 minuten kun je een handje havermout toevoegen en laat dit ook nog 5 minuutjes mee koken. Voeg nu kleine stukjes fruit toe en klaar is kees!

Ik hoop dat jullie de recepten handig vinden, en jullie paarden lekker!

Liefs, Izabelle & Denise

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s