★ Elegansa: Hoe leer je de spagaat? ★

De afteller staat op 15 dagen, 15! Ik moet zeggen dat ik de komst van de site spannend vinden en jullie hem goed gelukt vinden. Omdat de laatste sneak preview van de site over het aanleren van de jambette goed in de smaak viel wilde we vandaag een soort gelijk artikel doen, dit keer over het aanleren van de spagaat! Kijk snel verder voor de uitleg;

Bij het leren van de spagaat leer je je paard om zijn voorbenen vooruit te bewegen en zijn achter benen op de plek te laten waardoor je paard wijd gaat staan met zijn benen.

Stem commando’s:                                           Zweep commando’s:

★Spagaat                                                           ★ Op de grond voor de voeten tikken
★wijd                                                                  ★ Op de borst aanraken
★uit elkaar                                                         ★ Op de knieën aanraken
★Parc Out

Methode 1
Vivaldi  heeft  de spagaat zo aangeleerd. Ik legde 2 balkjes op de grond.
Eentje legde ik tegen de achterkant van zijn voorbenen en de andere tegen de voorkant van de achter benen. ik vroeg een jambette en wanneer hij zijn been neerlegde waarschijnlijk net iets meer naar voren dan eerst rolde ik de balk weer tegen zijn benen aan zodat hij hem niet meer terug legde.
Als je denkt dat je paard het redelijk goed kan kun je  het balkje op zijn plek laten of gewoon helemaal weglaten.
Ik heb veel geduld nodig gehad voor dit kunstje maar je kunt er zoveel kanten mee op dat het het dubbel en dwars waard is!

Methode 2

Als je paard de jambette niet beheerst kun je de benen van je paard ook handmatig vooruit zetten. Door elke keer het been van je paard op te tillen en een klein beetje naar voren te zetten. Als je dit vaak doet zullen veel paarden uiteindelijk de klik hebben en elke keer als je het een al een beetje optilt om vooruit te zetten vanzelf de beweging zetten. Als je je paard het op deze manier aanleert is het handig om ook je zweepcommando te houden door je paard laag op de benen aan te raken.

Denise beheerst de spagaat ook!

Methode 3:

Bij deze methode leg je een balkje tegen de achterste benen van je paard aan zodat hij deze niet kan verzetten, leer je paard duidelijk aan dat zodra je je paard parkeert over de balk hij zijn achterbenen niet over de balk mag halen. Lok daarna je paard langzaam naar voren toe met targetten of met voedsel. Zodra je paard zijn voorbenen ook maar een beetje verplaats beloon je hem gelijk!

Wij hopen dat jullie iets aan het artikel hebben gehad!

Liefs, Izabelle & Denise

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s