★Warming-up voor het paardrijden!★

In het artikel van gisteren vertelde ik over de warming – up van een paard. Nu is het niet alleen voor een paard goed maar voor ons natuurlijk ook! Eigenlijk is het juist slecht om zonder warming-up te gaan beginnen aangezien je dan van je spieren erg veel vraagt.


Zoals ik al zei is het niet verkeerd om je spieren op te warmen voor het paardrijden en is het zelfs beter! Je forceert dan niet meteen je spieren te veel maar warmt gewoon je spieren langzaamaan op zodat de kans op blessures verminderd.
Natuurlijk is de kans dat je een blessure oploopt er nog altijd maar dit is met bijna elke sport!
Voordat je gaat paardrijden zou je bijvoorbeeld een stukje kunnen gaan lopen of hardlopen. Voordat je begint met hardlopen moet je altijd 2/3 minuten gaan lopen. Dit is zodat je hart, longen en spieren zich kunnen voorbereiden voor iets intensievers.


Als je al naar stal/de manege fietst dan heb je eigenlijk al je warming-up gehad. Misschien zou je nog even met je armen tegen elkaars richting in kunnen zwaaien zodat je armen ook even een goede oefening gehad hebben maar dit hoeft niet perse. Als je je warming-up gehad hebt, moet je altijd nog even rekken en strekken. Dit is zodat alle spieren goed los zijn. Begin met een warming-up wel altijd rustig aan! Als je te snel wilt gaan kan dit ook de spieren forceren.

Spieren die goed warm zijn lopen minder kans op op stijfheid en voorkom je blessures. Ook je stofwisseling gaat beter als je een warming-up hebt gehad.
Als je wat ouder bent of als het koud weer is moet je wat meer tijd besteden aan een warming-up, dit komt omdat je spieren dan wat stijver zijn. Maar als je ’s ochtends gaat paardrijden dan is dit ook zeker niet onbelangrijk want ook ’s morgens zijn je spieren stijver dan ’s middags of ’s avonds.
Eigenlijk is het doel bij een warming-up je spieren los te krijgen.

Ik zal nu een aantal oefeningen plaatsen voor een warming-up:Ook kun je allerlei oefeningen op het paard doen. Zoals met je linkerhand je rechterknie aanraken. Een rondje draaien op het zadel.


Of je gaat helemaal naar achteren liggen op  je paard. Let hiermee wel even op dat als je paard dit niet gewend is iemand je paard vasthoud.
Verder zijn er nog talloze dingen te verzinnen die je op een paard kunt doen! 🙂
Wist je dat er zelfs maneges zijn die voor het paardrijden een warming-up doen met zijn allen?

Liefs,

Denise & izabelle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s