★Knotten met naald en draad!★

Knotjes zijn altijd leuk om te maken, op wedstrijd rijden veel mensen met knotjes. Dit ziet er netjes en verzorgt uit en als een paard een mooie hals heeft komt deze ook nog eens mooier uit! Knotjes kun je op 2 verschillende manier maken. Je kunt ze met elastiek maken of met naald en draad. En vandaag laat ik jullie zien hoe je dat met naald en draad kunt doen! Knotjes met naald en draad worden ook wel eens roosjes genoemd.

8

Aangezien Evy wat langere manen heeft zullen de knotjes ook heel wat dikker worden. Vandaar dus de dikke knotten. Als je een pony hebt met korte manen dan zijn ze al een stuk dunner en lijken het ook meer knotjes 🙂

Stap 1:
Borstel de manen goed door. Zijn ze helemaal in de klit? Dan kun je er wat anti klit spray inspuiten. Dit hoef je niet te kopen, in dit artikel lees je hoe je zelf anti klit spray maakt.
1

Stap 2:
Vlecht de manen. neem niet al te dikke plukken dit ziet er dan niet meer uit met de knotjes.
2

Stap 3:
De onderkant (Zoals je al op de vorige foto zit sla je om en doe je een elastiekje omheen.

Stap 4:
Pak dan je naald en draad. LET OP! Dit is zijn een speciale naald en draad. De naald loopt aan het begin een stukje omhoog zodat je niet in de hals steekt. En op het draad zit een beetje wax zodat het blijft zitten.
3

Stap 5:
Hier knip je nu een flinke stuk vanaf. Dit kun je ongeveer zelf wel inschatten. Je moet het niet te lang afknippen maar al helemaal niet te kort!
4

Stap 6:
Vervolgens haal je het draad door de naald en maak je aan het uiteinde een knoopje.
5

Stap 7:
Zodra je dit gedaan hebt kun je het touw aan de manen vastmaken. Dit doe je door het touw er onderin in te steken en daarna door het lusje heel te halen.
6
Stap 8:
Nu steek je de naald net boven de hals in de manen. Als je dat gedaan hebt dan kun je hem ook weer terugsteken.
7
Stap 9:
Nu ga je weer onderin bij het uiteinde aan de achterkant erdoorheen. En dan ook weer terug. Vervolgens doe je nog een keer het touw net boven de hals erdoorheen. En dit steek je een paar keer op en neer zodat hij goed vast zit.

Stap 10:
En dit is dan het eindresultaat.
8

Hier zie je het verschil tussen met naald en draad en elakstiek..
9108 Persoonlijk vind ik met naald en draad mooier dan met elastiek. Maar dat is ieder voor zich! Ik hoop dat jullie hier weer wat van hebben geleerd.

Liefs, Denise en Izabelle

Advertenties
Geplaatst in DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s