★ Recept: Seizoenen Taarten ★

Vivaldi is binnenkort (31 maart) jarig en de dag erna (1 april) zijn wij 5 jaar bij elkaar, dus ik ben de laatste dagen aan het experimenteren voor een lekkere paardentaart. Nou heb ik er al ontzettend veel gemaakt en weet ik ook wel een beetje wat Vivaldi lekker vind maar ik wilde iets vernieuwend maken.

Er zijn 2 heerlijke recepten uit gekomen, een meer winterse taart en een meer met zomerse ingrediënten. Kijk snel verder!

Zomer Taart

★4 oude bruine boterhammen                                                                                                ★2 beschuiten                                                                                                                         ★ 1 ei                                                                                                                                             ★4 waspeen wortels                                                                                                             ★1 sinaasappel                                                                                                                       ★2 appels                                                                                                                                ★1 banaan                                                                                                                              ★Wat bessen                                                                                                                              ★1 bak vorm                                                                                                                        ★Een rasp                                                                                                                           ★Een grote kom                                                                                                                        ★50 tot 70 ml water

Was de wortels goed schoon en rasp ze in kleine sliertjes op 1 wortel na. Snijd deze voorzichtig in kleine rondjes, en snijdt deze rondjes nog een keer door midden als een halve maan. Scheur hierna in de grote mengkom het brood in kleine stukjes, verkruimel hierboven de 2 beschuiten en giet er 50 ml water bij. Gooi de wortel rasp en de wortelrondjes erbij en kneed het tot een dik deeg.

Maak er vervolgens een rechthoekige vorm van, en kijk of de wortels goed verdeeld zijn door het deeg. Zo ja Kneed het dan tot een bal met een platte overkant. Zo niet verdeel de wortels zodat ze wel overal zitten en kneed het dan tot dat de wortel over het hele deeg verdeeld is. Voeg nu het ei toe en kneed ook deed weer goed door elkaar. Leg dit in een bakvorm.

Snijdt vervolgens de twee appels voorzichtig in dunne stukjes, de banaan door de lengte in parten. Pel vervolgens de sinaasappel en haal de stukjes sinaasappel uit elkaar, zoals je een mandarijn zou op eten. Begin door rond de taart de parten sinaasappel te leggen gevolgd door een partje appel, een stuk banaan, een paar besjes en vervolg dit patroon. En dan weer opnieuw de vruchten zo leggen totdat je langs de hele taart fruit hebt liggen. Stop nu je taart in een voor verwarmde oven van 160 graden voor ongeveer 10 minuten, en klaar is kees!

Ik merkte zelf dat het deeg door het vele vocht dat in de wortel zit na 10 minuutjes nog niet knapperig genoeg was naar mijn smaak en heb hem nog 5 minuutjes laten zitten, maar dat is voor iedereen anders. Dit word de Vivaldi’s verjaardagstaart!

Winter Taart

★Paarden snoepjes                                                                                                                 ★6 waspeen wortels                                                                                                              ★Sla                                                                                                                                         ★2 appels                                                                                                                               ★6 bruine oude boterhammen                                                                                           ★4 beschuiten                                                                                                                       ★Grote meng kom                                                                                                        ★Groot plastic bord                                                                                                             ★50 tot 70 ml water                                                                                                           ★Een ronde kom

Was de wortels goed schoon, snijd twee wortels vervolgens in rondjes en snijdt dan de rondjes nog eens door midden, je hebt dan de vorm van een halve maan.

Pak vervolgens de mengkom en scheur de boterhammen in kleine stukjes. Verkruimel de beschuiten erboven giet de 50 ml water erbij en kneed het tot een stevig deeg. Als het te stevig is giet je er nog wat water bij. Vervolgens kneed je het deeg tot een ronde bal. Verdeel daarna deze bal in twee gelijke helften.

Was de krop sla goed schoon zodat er geen zand in zit. Als je dit hebt gedaan pak je ongeveer 1/3 van de sla en scheur of snijd je dit in kleine stukjes. Pak de ene helft van het deeg en leg dit op de bodem van de ronde kom en druk het goed aan.Strooi hierop de sla stukjes, leg vervolgens als er een flinke groene laag is van sla de andere deeg helft erop en druk deze goed aan tot hij plat is. Keer vervolgens de kom om zodat je een taart hebt, als dit niet helemaal goed gaat kneed hem dan alsnog netjes zodat er drie lagen ontstaan. Je krijgt dus een soort ufo vorm met daarin knapperige sla, maak de zijkanten van de ufo goed vast.

Pak de wortel rondjes en plak deze op het brood deeg om de hele taart heen. Doe dit bij de onderste en bovenste broodlaag. Zodat de taart mooi versierd wordt, snijd hierna de twee appels in partjes. Leg de 6 dunste appelpartjes apart. Leg om de taart (op de sla) de appelpartjes zo neer dat ze elkaar raken. Snijd van de overige wortels het loof eraf maar niet het dunne ”touwtje”. Steek de wortels vervolgens in de taart met het “touwtje” bovenop zodat het net kaarsjes zijn! Steek tussen de wortelkaarsen de 6 dunne appelpartjes en leg nog wat paarden snoepjes op de taart.

Tadaaaa, ik vond het heel leuk om deze recepten te maken en ik hoop dat jullie er net zo veel plezier aan beleven als ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s