★Recepten voor je paard!★

Ook je paard verdiend eens een keer iets lekkers, en dan heb ik het niet over een simpel paardensnoepje maar over een lolly, slobber, fruitsalade en noem zo maar wat op! Je pony zult het allemaal stuk voor stuk lekker vinden 🙂
Daarom schrijf ik vandaag een aantal recepten op om wellicht een keer te maken!



Slurp

Benodigdheden:
– Fruit in kleine stukjes
– Gedroogd brood in kleine stukjes
– Appelmoes

Meng dit allemaal goed door elkaar en je paard kan lekker smullen! Let wel op met de appelmoes, misschien dat je het een beetje met water aan kunt maken aangezien er best veel suiker in appelmoes zit.


Broodje appel

Benodigdheden:
– Oude bruine broodjes, maar niet te droog dan kun je ze niet meer doormidden snijden.
– Appelmoes
– Appels

Snijd de appels in kleine stukjes. En snij het broodje open. Pak nu de appelmoes en smeer er een flinke laag op. Strooi nu de stukjes appel eroverheen.


Lolly

Benodigdheden:
– Appel
– Wortel
– Stroop
– Vruchtenhagelslag

Haal het klokhuis uit de appel en zet de appel bovenop de wortel. Duw dit goed aan zodat het niet los kan gaan. Vervolgens smeer je een flinke laag stroop op de appel en dip je deze in de vruchtenhagelslag!


Fruitsalade

Benodigdheden:
– Beetje appelsap
– Allerlei verschillende soorten fruit
– Paardensnoepjes klein gemaakt (Geen poeder van maken maar gewoon kleine stukjes!)

Doe een beetje appelsap in een kom. Schil als dit moet nu je fruit en snijd deze in kleine stukjes. Vervolgens doe je dit in de kom. Hier kun je ook meteen de paardensnoepjes bij doen 🙂


Lolly #2

Benodigdheden:
– Wortel
– Appel
– Honing op stroop
– Muesli

Haal net als bij het vorige lolly recept het klokhuis uit de appel en steek deze op de wortel. Dip vervolgens de appel eerst in de honing of stroop en vervolgens in de muesli.


Appelbanaan snack

Benodigdheden:
– Appel
– Banaan
– Stroop of honing

Hol de appel uit. Zorg wel dat er maar 1 opening is! Prak vervolgens de banaan gemengd met de honing op stroop. Vul de appel met het mengsel.


Taart

Benodigdheden:
– 4 sneetjes bruin brood
– kwart schep bix
– half schepje zemelen
– 1 geraspte appel
– 4 kleine winterpenen

Doe bix, zemelen en brood in stukjes in een emmer en meng dit met warm water, zoveel dat het geen drap wordt, maar wel alles goed nat is. Laat dit afkoelen, bix is nu uitgezet en valt bij aanraking uit elkaar, gooi de geraspte appel hier doorheen en roer goed door elkaar. Schep het mengsel in de voerbak van je paard en zet de 4 wortels als “kaarsjes” rechtop in de taart.


Broodje gezond

Benodigdheden:
– Oud bruin broodje
– Plakjes appel
– Plakjes banaan
– Stroop
– Sla
– Komkommer
– Brokjes

Snijd het oude bruine broodje open. Beleg dit zoals een menselijk broodje gezond met het beleg. Smeer allereerst wat stroop op het brood en leg dan de brokjes erop. Nu kunnen ze niet van je brood afrollen.
Vervolgens doe je de banaan, plakjes appel en de komkommer. En om het af te sluiten de sla!

Alle pony’s en paarden alvast smakelijk eten!

Naamloos

Plaats een reactie