★Je eigen schrikparcours! deel 1!★

Laatst wou ik een keer een schrikparcours gaan maken voor Evy. Dan denk je makkelijk gezegd makkelijk gedaan.. Maar toch heb ik een hele lange tijd staan denken wat ik nu eens moest gebruiken. Uiteindelijk uitgekomen bij 2 paaltjes, heel veel stro touwtjes en een halstertouw om zo een onderdeel te maken.
Maar 1 ding in een schrikPARCOURS is niet erg veel. Vandaar dat ik eens opzoek ben gegaan naar een aantal onderdelen om het voor jullie en voor mezelf makkelijker te maken 🙂Laten we maar eens beginnen met de paraplu. De meerderheid hier heeft een paraplu namelijk wel in huis liggen. Een paraplu is voor sommige paarden net een monster. Ze durven er echt niet langs… Het doel is uiteindelijk wel dat je paard weet dat het geen gevaar is. Leg deze gewoon neer of steek hem in het zand.


Dan wat ik net al zei, kun je 2 palen in de grond steken en daar iets boven op vast maken, zodat je vervolgens touwtjes, slingers etc eraan kunt hangen. Je paard zal hier uiteindelijk onderdoor moeten lopen zonder enige moeite.


Dit is een voorbeeld zoals het zou kunnen zijn.

Ook hebben we nog het blauwe zeil, wat natuurlijk als water moet dienen. Paarden kunnen geen diepte zien waardoor ze dus op hun ruiter of eigenaar/verzorger moeten vertrouwen. Een zeil is hier een hele goede oefening voor. Leg wel wat bakstenen of iets anders wat zwaar is op de zijkanten zodat het zeil niet omwaait.

Pionnetjes kun je zo neerzetten zodat je paard ertussendoor moet lopen of omheen. Zo kun je nog wel wat dingetjes bedenken om de pionnen zo neer te zetten dat je uiteindelijk een leuk onderdeel hebt!

Een smalle doorgang. Het is altijd fijn dat als je in zo’n situatie komt je paard niet in paniek raakt maar gewoon rustig terug achteruit stapt of juist vooruit gaat. Dit kun je maken door staanders te pakken of palen en daar iets van een doek overheen te hangen. Je zet dat 4 staanders zo neer dat je paard er net tussen past en over 2 staanders leg je dan een deken en over de andere 2.

Daarnaast kun je ook nog een oud matras of matje op de grond leggen en dat je paard eroverheen moet stappen. Je paard heeft dan een andere ondergrond en zal dus een beetje inzakken. De kunst is dan dat je paard hierna niet meer zo snel zou schrikken. Natuurlijk kan je paard nog wel eens een keertje schrikken, maar dat is niet zo erg.

Opblaasdieren zullen ook als monsters verklaart worden door sommige paarden. Ook die zijn natuurlijk doodeng, handig dus om je paard er een beetje aan te laten wennen!

Dit was deel 1 dan voor vandaag. Morgen zal er een deel 2 komen, zeker kijken dus! 😀

Naamloos

Advertenties
Geplaatst in DIY

2 gedachtes over “★Je eigen schrikparcours! deel 1!★

  1. Ik gebruik lege kleine flesjes waar je paard overheen/doorheen moet lopen. Dit maakt geluid wat natuurlijk best eng is! Maar uiteindelijk kan het een mooi resultaat geven, tijdens het buiten rijden kan het ook wel eens voorkomen dat je paard op een flesje stapt dan is het natuurlijk niet handig dat hij er meteen vandoor rent!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s