★ De Hannoveraan! ★

De Hannoveraan is een warmbloedpaard afkomstig uit Duitsland. En daarbij hoort de Hannoveraan bij de beste paarden van de wereld! Allroundpaarden zijn het zeker, ze kunnen namelijk dressuur en springen.


De naam van de Hannoveraan stamt af van de plaats waar het ras vandaan komt. Namelijk Hannover. Deze plaats bestaat nu niet meer, na de 2de wereldoorlog is deze plaats helemaal vernield. De oorspronkelijke Hannoveraan komt uit de middeleeuwen. Het modernere type kwam tijdens de 18e eeuw.
De voorvader was het Duitse Cavaleriepaard, door spaanse paarden en arabieren te kruisen kwam er uiteindelijk de Hannoveraan.

Rond 1735 zijn ze pas echt de Hannoveranen gaan fokken. Vanaf toen was het een officieel ras.

Hannoveranen zijn vooral hele grote paarden, meestal ook iets grover gebouwd. De stokmaat ligt tussen de 1,60 en 1,75 m hoog. Hun hoofd is niet heel erg elegant maar toch maakt het meestal wel indruk. Ze zijn lang gebouwd waardoor hun rug en hals ook erg lang zijn, daarbij zijn de hals en de rug ook nog eens erg gespierd. Ze hebben een schuin liggende schouder (Mij is ooit verteld, weet niet of het waar is. Maar dat als paarden een schuinere schouder hebben ze beter kunnen springen). Hun botstructuur is erg stevig, dus hebben ze ook wat krachtigere benen en sterke gewrichten. De staart tillen ze vaak nog eens wat op wat ook wel weer een mooie uitstraling geeft, al zijn de hoeven soms wat kleiner dan de rest van het lichaam.

Ze hebben een rustige stap, regelmatige en energieke draf en een hoog opgooiende galop. Alle drie de gangen zijn erg ruim.
Ook staat het ras erg bekend om hun betrouwbare karakter, leergierigheid en zijn het temperamentvolle paarden.


Hannoveraanse hengst op Equitana


Romantic boy op Equitana


Imke Schellekens-Bartels met Sunrise

Naamloos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s