★Tips om je ouders over te halen voor een eigen paard #2!★

Ik denk dat heel veel meisjes en jongens hier wel mee zitten. Je wilt heel graag een pony of paard maar je ouders willen het niet.. Moeilijke zaak dus.
Maar zo af en toe zijn ze ook wel eens over te halen! Het liefst zou ik willen dat dat bij de mijne ook te doen was, maar mijn ouders houden stand vast. Gelukkig heb ik wel 2 verzorgpony’s en 1 verzorgpaard die ik als eigen mag beschouwen 😀
(1 daarvan is Evy die jullie vast bijna allemaal wel kennen, de andere shet is Floor, dit is de moeder van Evy. En het paard Ida had de eigenaar een paar jaar terug gekocht om er zelf op te kunnen rijden.)
Dit artikel is een vervolg op mijn andere artikel.Tip 1!

Tip 1 is misschien al meteen de belangrijkste tip. Zorg dat je alles netjes op een rijtje hebt, je kunt financieel zelf bijschieten en tijd heb je ook genoeg. Leg dus een extra potje aan de kant en doe hier elke maand een vast bedrag in. Hiermee kun je dan bijvoorbeeld dierenartskosten of de hoefsmid betalen.

Tip 2!

Zeuren.. Zeuren en nog eens zeuren.. Blijf net zolang doorgaan totdat je ouders helemaal gek worden. Je ouders worden dan zo gek van je dat ze wel een pony voor je kopen. Ideaal toch?! 😀

Tip 3!

Zoek een pony met een ‘proeftijd’. Dit kun je natuurlijk ook vragen aan de baasjes van de pony die te koop staat. Je vraagt dan of je de pony 1 a 2 maandjes proef mag, zo kunnen je ouders zien dat je echt in staat bent om voor een pony te zorgen.

Tip 4!

Betaal zelf mee. Ouders kopen al sneller een pony wanneer je zelf mee gaat betalen. Spreek met je ouders af hoeveel jullie samen betalen. Spreek hierbij voor elke maand een vast maandbedrag af.

Tip 5!

Zoek werk. Wanneer je werk hebt zien ouders dat je zelf initiatief neemt om voor je pony te zorgen.

Tip 6!

Neem je ouders mee naar de manege waar je rijd, misschien vinden ze paarden ook wel erg leuk!

Tip 7!

Ga naar je opa en/of oma, misschien weten die wel iets of kunnen hun mee helpen overhalen. Ik bedoel, het zijn tenslotte de ouders van jou ouders. Ook daar luisteren jou ouders naar :’)

Tip 8!

Laat een uitgewerkt plan zien hoe jij het dat komend jaar gaat aanpakken, financieel en de tijd die je voor je paard zal gaan hebben.

Tip 9!

Ga op zoek naar een verzorgpony, op deze manier laat je zien dat je wel voor je paard kunt zorgen. Wie weet word je verzorgpony dan je eigen paard!!

11077692_711823438930200_1223917206_nNaamloos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s