★Luchtzuigen!★

Luchtzuigen is een stalondeugd die het paard kan bedrijven ongeacht de omstandigheden. Kun je dit voorkomen? En brengt luchtzuigen op de lange termijn de gezondheid in gevaar? Dat lees je allemaal in dit artikel!Oorzaak

Luchtzuigen is een gewoonte waarbij het paard zijn hals buigt, lucht inslikt en een vreemd slokgeluid laat horen. Hierdoor kan de maag met lucht gevuld worden en dit is waarschijnlijk ook de reden waarom het paard ermee begint. Hij wil het gevoel hebben dat zijn maag vol is. Door luchtzuigen kan het paard er slecht uitzien, kan het regelmatig koliek hebben of krijgt het problemen met de spijsvertering.

Oplossing

het beste kun jij je paard zoveel mogelijk bezig houden. Als het paard veel op stal staat kun je je paard een halsband omdoen, dit is tegen het luchtzuigen. Het is een leren riem met 2 voorgevormde metalen delen die lijken op een notenkraker. De metalen delen passen onder de keel van het paard, op de plaats waar het hoofd en de hals samen komen. De hals voorkomt dat het paard zijn hals buigt en lucht kan zuigen. De band werkt bijna alleen als je hem vrij strak om doet.. Om irritatie van de huid te voorkomen doe je de halsband zo nu en dan even af. Houd de halsband ook schoon en soepel en zorg ervoor dat de metalen delen heel goed schoon zijn! Hoewel er toch nog altijd paarden zijn die blijven luchtzuigen met de halsband om, zijn er toch ook heel wat paarden waarbij het wel werkt. De halsband zal het ‘probleem’ niet weghalen, als je de halsband af doet zal het paard waarschijnlijk wel weer gaan luchtzuigen.

Naamloos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s