★Voernijd!★

Meerdere paarden voeren in 1 wei kan problemen opleveren, vooral als dat niet snel en zorgvuldig gebeurt. Hoe weet je nou eigenlijk dat alle paarden veilig en genoeg te eten krijgen??Hier zijn een aantal tips op voernijd te voorkomen!

– Er moeten altijd meer voerbakken zijn dan paarden, zodat dominante paarden het eten van een ander paard niet zomaar op kunnen eten.

– Klein voer zoals brokken mag niet op de grond gevoerd worden.. Geef het in plastic bakken of voerbakken aan het hek op ongeveer 4,5 meter afstand van elkaar.

– Zeer dominante paarden die het de andere paarden en de eigenaar lastig maken, moeten in een wei apart gevoerd worden of in de stal. Dit is om ongelukken te voorkomen. (Komt trouwens ook maar zelden voor maar als dit bij jou het geval is, is het wel verstandiger)

– Vul de voerbakken liever niet in de wei, zo voorkom je dat er heel veel geknoeid word, je kunt de voerbakken namelijk ook buiten de wei zetten en daar vullen, vervolgens de voerbak onder het hek doorschuiven.

– Haal lege voerbakken uit de weide.

– Een voerbak in een autoband kunnen paarden niet omgooien, ideaal dus!!

– Geef de snellere eters wat ruwvoer om te voorkomen dat ze het eten bij andere paarden op gaan eten.

– Zorg ervoor dat er altijd voldoende en vers water is voor alle paarden.

– Paarden met een speciaal dieet moeten apart gevoerd worden, of in de stal of aan een halstertouw buiten de wei.. (De meeste paarden hebben hun voer wel in 20 minuten op)

Tip!
Een emmer is niet altijd even geschikt om mee te voeren in de wei, dit omdat hij snel word omgegooid.. Je zou beter een lage bak op autoband kunnen nemen!

Naamloos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s