★Modellen dekens!★

Zijn er eigenlijk punten waarop je moet letten wanneer je een deken aanschaft? Ja! Die zijn er zeker. Een deken moet namelijk goed liggen op een paard.Het model van een deken is in zoverre essentieel, dat het ene beter bij een bepaald type paard past dan bij het andere. Let bij het kopen van een deken op de volgende punten.

– De deken moet de vorm van het paard hebben, wat helaas niet altijd het geval is. Nog niet zo lang geleden kwam menig paard na de winterstop met kale schouders onder de deken vandaan.
Tegenwoordig hebben dekens zomen en inzetstukken voor een betere pasvorm vooral achter de elleboog, op de romp en rond de hals, waardoor de schouders meer ruimte krijgen.

– Er moet geen extra losse singel nodig zijn. De meeste dekens hebben vaste gekruiste singels en beenriemen, meestal achter en soms ook voor. Dekens zonder gekruiste singels moeten zo lang zijn dat ze vanzelf rechttrekken als een paard gerold heeft.

– Beenriemen moeten eenvoudig en helemaal verstelbaar zijn en mogen geen dikke gespen hebben waarvan het paard last kan hebben als het ligt.

– Een deken moet zowel van borst tot staart als van schoft tot staart lang genoeg zijn, anders zal hij niet strak over het paard liggen.

– De deken moet vooral ook de buik tegen tocht beschermen. Voor brede paarden zijn er extra ruime dekens te koop. De deken moet minstens tot net boven de elleboog en het achterste kniegewricht liggen.

Naamloos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s