★Schuilstallen!★

Veel paardenbezitters vergeten hun weidepaard een goede schuilstal te geven. Zijn houtwallen en bomen voldoende of heeft een paard een dak boven zijn hoofd nodig?De beste natuurlijke beschutting biedt over het algemeen een rij dichte bomen. Maar als de regen met bakken uit de hemel valt, heeft een paard er weinig aan. In de winter voldoet deze beschutting vaak helemaal niet meer.
Een speciale schuilstal geeft meer warmte en comfort. Het paard kan er uit de tocht en de regen staan en zich er zelfs onder betere weersomstandigheden prettig voelen.

Hoe bouw je een schuilstal?

Als je zelf een schuilstal gaat bouwen kun je de volgende vragen een voor jezelf beantwoorden..

– Wordt hij vooral ’s zomers of ’s winters gebruikt (Als het paard op stal gezet word)
– Dient hij voor een paard of meerdere paarden?

Als er meerdere paarden in een wei staan, is het goed om een aantal schuilstallen te hebben, hoewel dat een dure zaak is en veel ruimte kost. Blijft het bij slechts een schuilstal. Dan moet deze voldoende ruimte bieden aan alle paarden van de groep. Er zijn diverse soorten schuilstallen die je soms zelf kunt bouwen.
De makkelijkste is een muur van strobalen gesteund door een houten raamwerk, afgedekt met waterdicht materiaal en een dak van golfplaten.
Al is dit vooral een tijdelijke oplossing. Een grote schuur is beter en is te koop of te maken van resthout. Soms worden er ook tweedehands schuurtjes aangeboden in de krant of op marktplaats. En als de stal vlak naast de weide ligt, kan er een extra opening in de muur gemaakt worden zodat de paarden er in en er uit kunnen lopen. Veel fabrikanten leveren kant en klare schuren die aan alle eisen voldoen, maar niet voor iedereen even betaalbaar zijn….


Naamloos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s