★ 3 tips om je paard te laten glanzen! ★

Het is mooi, een teken van een gezond paard en erg handig, ik heb het natuurlijk over een gladde en glanzende vacht. Iets wat wij paardenhouders graag zien. We hebben gelukkig de hele zomer kunnen genieten van die korte vachten die vaak al van zichzelf iets meer glanzen, maar nu de winter er weer langzaam aan begint te komen vrees ik toch wel voor de glimmende vacht van mijn paard. Daarom vandaag 3 tips om de vacht van je paard mooi te laten glimmen en ervoor te zorgen dat de komende wintervacht van je paard ook mooi glimt!

De eerste tip is over het algemeen heel bekend, en jullie gaan er binnenkort meer over lezen. Voeg elke keer als je je paard voert een scheutje olie toe aan het voer van je paard en de vacht, manen en staart van je paard gaan glanzen. Helaas is dit wel een iets dat over een langere tijd loopt. Je paard zal niet na 3 dagen al helemaal glanzen, het kan enkele weken duren voordat het resultaat duidelijk zichtbaar is. Het best werkt deze techniek als je paard zijn nieuwe vacht aan het maken is, dus een maandje voor het beginnen van zijn wintervacht beginnen met olie toevoegen aan zijn voedsel of een maandje voordat hij aan de rui begint. Olie helpt je paard overigens ook verharen. Dus rond september en februari zijn de perfecte tijden om te beginnen met olie voeren aan je paard.

Olie is trouwens ook heel goed voor je paard op andere manieren, het word aangeraden om gewoon zonnebloem olie te voeren.

Het wassen van je paard natuurlijk! Het klinkt heel vanzelf sprekend maar het word eigenlijk niet zo vaak gedaan. Je zult wel hebben gemerkt dat rond de flanken of de manenrand van je paard de vacht soms flink stoffig is, je kunt dit hier extra goed zien omdat de haren hier iets meer omhoog staan. Maar vergis je niet want eigenlijk is de rest van de vacht van je paard nog veel stoffiger.

Stof is een soort kleine poeder, die net als de poeder die wij op ons gezicht doen als make up, matteert waardoor de vacht van je paard dus een stuk minder glanst. Was de hele vacht van je paard een met een goeie paarden shampoo, maar dan echt met veel mousse en een spons zodat je zeker weet dat het meeste stof weg is.   Spoel vervolgens je paard af en laat zijn vacht drogen aan de lucht/zon zonder hem te laten rollen. Als de hele vacht droog is kun je eventueel nog wat olie op een zachte borstel doen en je paard hiermee helemaal borstelen.

Door het wassen heb je een gedeelte van het natuurlijke vet van de vacht je paard ook gewassen en door je paard dan met een wat vette borstel weer te borstelen zorg je dat er een heel dun laagje op de vacht zit die het stof de eerste paar dagen zal afweren.

Glans doekjes, glans handschoenen of een simpel stukje schapenwol. Makkelijk te gebruiken, kost niet vaker meer als een tientje en werkt het snelst van alle technieken. En toch word het niet zo vaak gebruikt. Alle 3 de producten zijn op hun eigen manier wat vettig wat er voor zorgt dat ze perfect zijn om na het borstelen van je paard de vacht nog na te verzorgen .

Dit waren alle tips, ik hoop dat jullie het leuk vonden en tot de volgende keer! 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s