★ 3 Tips voor een glanzende vacht ★

was de pony was was was lalalalla

Get that pony clean!  Foef word in de winter altijd super pluizig, dus als z’n wintervacht eindelijk weer weg gaat ben ik het gelukkigste mens ter wereld. Want niet alleen is hij niet meer bezweet na 2 rondjes aan de longe maar ook glanst hij weer mooi. Nu zo begin mei, zijn de meeste paarden toch wel (bijna) helemaal uit de rui, en dan hebben ze weer hun glanzende zomervacht. Maar wat kun je nou doen om deze vacht nog meer te laten glanzen?

Tip 1: Was je pony

De dikkere wintervacht van je paard/pony houd veel meer stof vast dan een dunne zomervacht, maar wanneer je paard pas net van vacht is geruild zit er nog veel stof op de huid van je paard, onder de vacht. Om de huid van je paard weer te laten ademhalen kun je je paard eens helemaal wassen.

Doe dit op een dag dat het weer lekker is zonder al te veel wind (om te voorkomen dat je paard ziek word), zoals deze week, en was je hele paard van top tot teen (hoef?). spoel alles goed uit en droog je paard goed af. Zodra alle stof uit de vacht van je paard is zal deze zo veel meer glanzen! Zorg overigens wel dat je een speciale paarden shampoo gebruikt.

Tip 2: Glans Producten

equistar

EquiStar! Deze top is misschien een beetje flauw maar ik weet dat heel veel mensen sceptisch zijn over glans producten voor de vacht, omdat glans shampoos voor haren vaak ook niet wonderbaarlijk werken. Maar de vacht van een paard is veel stugger en glanst ook minder, waardoor dit soort producten vaak juist wel veel resultaat geven. Stel je vind deze te duur kun je ook zelf een glans spray maken van conditioner (video idee?).

Tip 3: Schapenvacht handschoen

waldhausen-wollen-poetshandschoen

Een schapenvacht is vrij vettig en zit vol natuurlijke ‘oliën’  die een paardenvacht heel erg mooi laat glanzen, door met zo’n handschoen, of gewoon een plukje schapenvacht rondje te draaien over de vacht van je paard heen te draaien. Hiermee verdeel je niet alleen de oliën goed over de vacht maar neem je een soort van de stof uit de vacht mee in de borstel. Door zo’n borstel 2 keer per dag snel over je paard heen te halen zorg je dat je na een week al zeker een verschil ziet.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan de tips!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s